Dostupni linkovi

Policija: Uhićen osumnjičeni za eksplozije u Zagrebu


Ravtaljestvo policije danas je na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdilo da je pronašlo odgovornu osobu osumnjičenu za eksplozije koje su se tokom ove nedjelje desile u Zagrebu.

"Eksplozije su bile prioritet policije! Rad policije je urodio plodom i pronašli smo osobu koja je osumnjičena za počinjenje ovog kaznenog djela!", poručili su iz policije, prenosi portal index.hr.

Načelnik policije Vitomir Bijelić kazao je kako je za dovođenje u opasnost ljudi i imovine za postavljanje eksplozivnih naprava u Podsusedu i Stenjevcu uhićen 53-godišnjak. Kaznena prijava bit će podnesena Državnom odvjetništvu.

"Do danas je objavljeno više od 250 obavijesnih razgovora, a provedeno je i 25 pretraga stanova, vozila, pretraga računala, ali istraga se i dalje nastavlja. Provodi se vještačenje nad 200 predmeta izuzeta tijekom istrage, a neka vještačenja već su dokazala kako je upravo ovaj muškarac počinitelj ovih kaznenih djela", kazali su na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Kako je naglasio načelnik policije Vitomir Bijelić, za ovo kazneno djelo propisana je zatvorska kazna u trajanju i do 5 godina.

Motiv napada i dalje nije poznat, ali policija i dalje isključuje mogućnost da se radilo o terorističkim napadima.
XS
SM
MD
LG