Dostupni linkovi

Josipović: Nema razloga da se suradnja sa Srbijom ne nastavi


Odnosi sa Srbijom nisu toliko narušeni kako se tvrdi na srpskoj strani, ocijenio je danas u Splitu hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

„Oni u Srbiji to tako doživljavaju, međutim ne bi trebalo biti. Podsjetit ću da je u zadnje tri godine napravljen ogroman napredak i kada stranci čuju da imamo čak i sporazume o vojnoj suradnji - gotovo da ne vjeruju”, kazao je Josipović i dodao kako bi odnosi dviju država mogli biti puno bolji nego što su sada.

“Sad je očito došlo do zahlađenja izazvanog vjerojatno i političkim stanovištima koja su se promijenila donekle u Srbiji i nezadovoljstvom presudom Haaškog suda”, rekao je Josipović.

Nema nikakvog razloga da se dosadašnja suradnja između dvije zemlje ne nastavi, a kad se steknu uvjeti, sasvim sigurno će se i unaprijediti, dodao je.

Upitan hoće li se i on uključiti u izglađivanje odnosa sa Srbijom, nakon susreta Pusić – Mrkić i Mimica – Vučić, on je pojasnio da susreti na najvišoj predsjedničkoj razini imaju simoboličku vrijednost.

„Takvi susreti proizvode korist onda ako postoji neka zajednička platforma koja ovog trenutka vjerojatno teško može biti nađena”, ocijenio je hrvatski predsjednik, dodavši kako dosadašnja suradnja na međuvladinoj razini treba biti nastavljena i treba jačati.

„Doći će vrijeme i za susrete na premijerskoj i predsjedničkoj razini, to je sasvim sigurno”, zaključio je Josipović.
XS
SM
MD
LG