Dostupni linkovi

Na protestu u Foči pružena podrška Mladiću i Karadžiću


Oko 2.000 građana Foče i susjednih opština sarajevsko-romanijske i hercegovačke regije okupilo se danas u podne na Trgu kralja Petra u Foči na protestnom skupu, kako bi izrazili nezadovoljstvo posljednjim oslobađajućim presudama Haškog tribunala.

Uz mnoštvo zastava i fašističkih transparenata podrške haškim optuženicima Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću i Republici Srpskoj, okupljeni su izrazili svoje ogorčenje Haškim presudama, i kako su rekli, oslobađanjem dokazanih zločinaca nad Srbima.

Okupljene građane pozdravio je član Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Milika Radović koji je kazao da je Haški tribunal posljednjim presudama dokazao da nije pravedan, nego da je to politički sud, ustanovljen da sudi samo Srbima i srpskom narodu.

"Pokažimo svjetskim moćnicima da smo Srbi, svoji na svome, koji su stradali samo zato što su branili slobodu i čast svoje porodice i nisu i nikako ne mogu biti agresori na svojoj rođenoj zemlji", rekao je Radović.

Organizator skupa pod motom "genocid nad Srbima - zločin koji traje" je Nevladina organizacija "Omladinski pokret", a podržale su ga i studenstke organizacije Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta u Foči.

Nakon okupljanja na Trgu, kolona se prošetala ulicama Foče, pored hrama Svetog Save, pa do zgrade Skupštine opštine.
XS
SM
MD
LG