Dostupni linkovi

Podgorica: Potpredsjednik DPS Marović svjedočio na sudu


Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović i bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača svjedočili su u podgoričkom Privrednom sudu, u sporu koji je protiv Općine Budva vodi kotorska kompanija “Carinvest“.

Podgorički dnevnik “Vijesti” podsjeća da je spor ušao u drugu godinu, do sada je imao nekoliko ročišta, a firma traži općine da joj se isplate radovi koje je izvela na gradnji platoa na plaži Jazu.

Naime, 2007. uoči koncerta "Rollings Stonesa", u ljeto 2007. općina Budva je angažirala nekoliko kompanija da se izravna teren i napravi veliki koncertni prostor.

Godinu dana kasnije kompletan prostor je uređen, a radovi su privedeni kraju pred megakoncert Madone.

Ova investicija, koštala je Budvu 4,8 milijuna eura. Općina je izmirila kompletan dug firmi koja je bila glavni izvođač radova, dok je Carinvest bio podizvodjač.

Novo ročište je zakazano za sredinu decembra, kada će se u Privrednom sudu pojaviti kao svjedoci i aktualni gradonačelnik Lazar Rađenović, koji je u vrijeme izvođenja radova na Jazu bio potpredsjednik općine, kao i Dragan Marović, tadašnji načelnik za investicije, inače, brat Svetozara Marovića.
XS
SM
MD
LG