Dostupni linkovi

Žestoke borbe u Damasku


Žestoke borbe u subotu su se vodile između pobunjenika i vladinih snaga u južnim četvrtima Damaska koji bombardira režimska artiljerija Bašara el-Asada, izvjestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Za vrijeme borbi koje su trajale cijelu noć i nastavile se ujutro brojne rakete su pale na Kadam i Tadamun, dvije siromašne četvrti južnog Damaska, odakle pobunjenici pokušavaju da zauzmu središnji dio glavnog grada, precizirala je nevladina organizacija.

U drugom velikom gradu u zemlji, Alepu, vode se sukobi između pobunjenika i vojnika, dodao je Opservatorij koji se poziva na široku mrežu aktivista i ljekara u Siriji.

Režimska artiljerija je nastavila i u toku noći bombardiranje pokrajina Dera, Idleb i Deir Ezor, koje su još od petka pod vatrom raketa i granata regularnih grupa, nastavlja Opservatorij.

U petak je poginulo stotinjak osoba u sukobima širom zemlje, gdje je oružani sukob izbio usljed represije narodne pobune u kojem je poginulo više od 40.000 osoba u 20 mjeseci, izvjestio je Opservatorij.
XS
SM
MD
LG