Dostupni linkovi

Srbija: Pritvoren bivši ministar Dragin i još osam osoba


Bivšem ministru Saši Draginu, vlasniku "Ces Mekona" Zvonimiru Nikeziću i još sedam osoba, nakon privođenja u subotu određen je pritvor od 48 časova.

Oni su danas uhapšeni zbog sumnji da su zloupotrebom službenog položaja i nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili budžet Srbije.

Privedeni su i bivši predsjednik Upravnog odbora HIP "Azotare Pančevo" Radosav Vujačić, bivši zamjenik direktora "Azotare" Mihajlo Grujić, bivši direktor PKB-a Milan Veljović, bivši direktor Poljoprivrednog dobra "Aleksa Šantić" kod Sombora Arsenije Katanić, bivši direktor kruševačkog Instituta za krmno bilje Dragi Lazarević, vlasnik preduzeća "Terabo" Borislav Stojković i bivša direktorka firme "Invej" Verica Spasić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije saopštilo je da je protiv Dragina i još osam uhapšenih podnesena krivična prijava za primanje i davanje mita i zloupotrebu službenog položaja, čime su oštetili državni budžet za više od 437 miliona dinara /oko četiri miliona evra/.

Krivičnu prijavu je podnijela policija protiv osumnjičenih zbog nepravilnosti u vezi sa prometom 70.000 tona regresiranog mineralnog đubriva u toku 2009. i 2010. godine, koje je prodavano po nižim cijenama, i to preduzećima koja nisu imala na to pravo.
XS
SM
MD
LG