Dostupni linkovi

Srbija dobila podršku Brisela za borbu protiv korupcije


Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je danas u Briselu da je "ohrabren onim što je vidio da je učinjeno pod vođstvom ministra pravde i državne uprave Srbije od susreta u oktobru", što je "dobra osnova" za dodatni izvještaj članicama Evropske unije prije decembarskog samita.

File je, poslije susreta sa ministrom pravde i državne uprave Nikolom Selakovićem, istakao i da se "očekuje da Srbija, kao kandidat za članstvo, svoje pravosuđe i administraciju usaglasi s pravnim tekovinama EU i djelotvorno se bori protiv korupcije".

Evropska komisija je, prema saopštenju iz kabineta evropskog komesara, "spremna da Srbiju savjetuje i podrži u takvim naporima i zato komesar File pridaje veliki značaj tijesnoj saradnji i saradnji od poverenja s ministrom pravde i državne uprave" Srbije.

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Briselu da je Evropska komisija podržala sve napore vlasti u borbi protiv korupcije.

Selaković je, posle razgovora s komesarom za proširenje EU Štefanom Fileom, rekao da je njegovo ministarstvo dobilo podršku za izradu "potpuno nove strategije i potpuno drugačijeg pristupa" u borbi protiv korupcije.
XS
SM
MD
LG