Dostupni linkovi

Odbačen zahtev za poništenje izbora u SrebreniciCentralna izborna komisije BiH (CIK) odbacila je danas zahtev Koalicije za Republiku Srpsku da se ponište izbori u Srebrenici.

Političke partije iz Koalicije za Republiku Srpsku podnele su žalbu CIK-u navodeći da lokalni izbori u Srebrenici nisu bili regularni i da je "bilo previše nevažećih glasačkih listića".

I predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je da će ta stranka bojkotovati rad Skupštine opštine Srebrenica i pozvao sve druge stranke iz Republike Srpske da učine isto.

Prema rezultatima nedavno održanih lokalnih izbora, u Skupštini je koalicija SDA i Stranka za BiH osvojila sedam mandata, SNSD je osvojio šest mandata, Srpska demokratska stranka (SDS) tri, SDP i SBB po dva, dok su po jedan mandat osvojili DNS i koalicija SNS i DP.

Nezavisni kandidat Ćamil Duraković je dobio najvise, 4.455 glasova za načelnika opštine Srebrenica, dok je kandidatkinja Koalicije za Republiku Srpsku Vesna Kočević dobila 3.663 glasa birača.
XS
SM
MD
LG