Dostupni linkovi

Vučić: EU traži preispitivanje privatizacija u kojima je učestvovao Mišković


Govoreći o rezultatima borbe protiv korupcije prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić je rekao da se u najmanje jedan, a možda i tri slučaja privatizacije čije je ispitivanje tražila EU, odnose na vlasnika Delte Miroslava Miškovića.

Vučić je poručio da ni Mišković, ni njegovi politički patroni, niti bilo ko drugi ne može da spreči procese u toj borbi koja se vodi.

Vučić je rekao da je važno da tužioci i sudstvo mogu da rade svoj posao samostalno i nezavisno, uz ocenu da građani vide da je na sceni nulta tolerancija prema korupciji što im je vratilo poverenje.

Vučić je istakao da niko nikoga sada pred TV kamerama ne pritvara i naveo da se, kada je tužilac odbio da pritvori bivšeg ministra Olivera Dulića, u pojedinim medijima pisalo da je to bila priprema da će tužioci "da lete".

"Vidi se da su tužioci na svojim mestima. Lično sam zadovoljan jer su tužioci smeli i mogli samostalno da deluju", rekao je Vučić i dodao da se nada da će i sudovi moći tako da deluju, "a ne da držite nekoga 13 meseci u pritvoru kao (Gorana)Kneževića".

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je rekao i da traži samo malo strpljenja jer treba veliki posao da se obavi i poručio da će na red doći i "Jugoremedija" i "Galenika" ...i ponovio da u obračunu sa korupcijom neće biti zaštićenih.

Kako je najavio Vučić Strategija o borbi protiv korupcije naći će se pred poslanicima Skupštine Srbije do kraja novembra, a do polovine decembra i izmene zakona o krivičnom postupku.
XS
SM
MD
LG