Dostupni linkovi

Tadić: Podela je opasnost koja vreba DS


Na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, prisutnim se obratio Boris Tadić koji je ukazao na opasnosti podele u ovoj stranci.

Tadić je u delu sednice otvorene za javnost rekao da su se nad Demokratskom strankom nadvile opasnosti, a "jedna od njih je i podela".

Tadić je rekao da treba da "zastanemo i razmislimo kakva bi bila konsekvenca podela u DS", ne samo po članove nego po čitavo društvo.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je izjavio da će se u zavisnosti od odluka na današnjoj sednici Glavnog odbora DS odlučiti da li će se kandidovati za predsednika stranke na izbornoj skupštini, zakazanoj za 25. novembar.

"DS je pravila greške u prethodna tri meseca. Na ovoj sednici glavnog odbora DS treba da spreči svaku podelu i da iskaže svoje jedinstvo. Jedinstvo je imperativ. Jedinstvo je pitanje od najevećeg značaja za Demokratsku stranku", rekao je Tadić, dočekan aplauzom članova odbora.

Tadić je rekao da u DS-u postoji opšta saglasnost da su nakon četiri godine direktnog učešća u vlasti stranci potrebne reforme kako bi što pre ponovo preuzela vlast i menjala srpsko društvo na bolje.

"Opšta je saglasnost da su Demokratskoj stranci nakon četiri godine direktnog učešća u vlasti potrebne reforme da bi što pre došla na vlast kako bi sprovodila reforme u društvu. Ako hoćeš promene u drušvu budi ta promena, i zato predlažem Glavnom odboru da usvoji reformske iskorake", rekao je Tadić na sednici Glavnog odbora stranke u beogradskom Sava centru.

Tadić je apelovao da različite političke grupacije unutar DS-a postignu konsenzus o programu i radu stranke kako bi se izbegla podela koja bi bila katastrofalna za srpsko društvo.

Porukom da DS mora da ostane jedinstvena, Tadić je završio predstavljanje svog izveštaja o radu stranke. Nakon toga sednica je zatvarena za javnost.

Tadić bi na današnjoj sednici trebalo da odluči da li će se kandidovati za funkciju predsednika na izbornoj skupštini 25. novembra.
XS
SM
MD
LG