Dostupni linkovi

Veljović najavio od ponedjeljka istragu o prisluškivanju


Direktor policije Srbije Milorad Veljović najavio je da će od ponedjeljka krenuti u ozbiljnu istragu zbog novih činjenica u vezi sa prisluškivanjem visokih državnih funkcionera.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić izjavili su da ih neko prisluškuje, a premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio da nema veze s prisluškivanjem dodajući da je to nedopustivo i da su neophodne promjene u MUP.

Veljović je najavio da će prekinuti bolovanje s namjerom da utvrdi potpuno činjenično stanje u vezi sa ovim događajima.

"Ono što se bojim, to je činjenica da smo mi kao radna grupa ušli u ozbiljne provere vezano za privatizacije 24 firme i ne bih želeo da se na ovakav način koriste ovakve stvari kako bi se osujetio rad ovih grupa", rekao je Veljović, a prenosi B92.

"Večernje novosti" objavile su da je, osim Nikolića i Vučića, prisluškivan i predsjednik srpskog parlamenta Nebojša Stefanović, te dodaju da je velika afera prisluškivanja, tzv. "srpski Votergejt", izbila baš kada se privode kraju istrage o velikim zloupotrebama i višemilionskim pronevjerama u nekoliko velikih firmi u Srbiji.
XS
SM
MD
LG