Dostupni linkovi

I "The Economist" pozvao birače da glasuju za ObamuI utjecajni britanski poslovni tjednik The Economist pozvao je birače da glasuju za američkog predsjednika Baraka Obamu, političara kojega već poznaju. List podsjeća kako je s puno entuzijazma 2008. podupirao kandidaturu Baraka Obame, no sada predviđa kako će Amerikanci na birališta izaći s puno manje nade.

Uz konstataciju da su Obamina ostvarenja bila skromna, tjednik ocjenjuje da je republikanac Mitt Romney neprestance mijenjao stajališta o mnogim važnim pitanjima te da su njegovi planovi o smanjenju poreza i povećanju troškova za obranu nerealni.

Michael Bloomberg, gradonačelnik New Yorka koji se upravo bori s golemim posljedicama prolaska razornog uragana Sandy, podržao je Obamu za drugi predsjednički mandat i pritom istaknuo važnost Obamina rada u borbi protiv klimatskih promjena.

U članku za Bloomberg View newyorški gradonačelnik ocijenio je kako je Obama učinio važne korake u cilju borbe protiv klimatskih promjena, dok je njegov republikanski izazivač Mitt Romney promijenio svoja stajališta o klimi u odnosu na vrijeme kada je bio guverner Massachusettsa.
XS
SM
MD
LG