Dostupni linkovi

I "The Economist" pozvao birače da glasuju za Obamu



I utjecajni britanski poslovni tjednik The Economist pozvao je birače da glasuju za američkog predsjednika Baraka Obamu, političara kojega već poznaju. List podsjeća kako je s puno entuzijazma 2008. podupirao kandidaturu Baraka Obame, no sada predviđa kako će Amerikanci na birališta izaći s puno manje nade.

Uz konstataciju da su Obamina ostvarenja bila skromna, tjednik ocjenjuje da je republikanac Mitt Romney neprestance mijenjao stajališta o mnogim važnim pitanjima te da su njegovi planovi o smanjenju poreza i povećanju troškova za obranu nerealni.

Michael Bloomberg, gradonačelnik New Yorka koji se upravo bori s golemim posljedicama prolaska razornog uragana Sandy, podržao je Obamu za drugi predsjednički mandat i pritom istaknuo važnost Obamina rada u borbi protiv klimatskih promjena.

U članku za Bloomberg View newyorški gradonačelnik ocijenio je kako je Obama učinio važne korake u cilju borbe protiv klimatskih promjena, dok je njegov republikanski izazivač Mitt Romney promijenio svoja stajališta o klimi u odnosu na vrijeme kada je bio guverner Massachusettsa.
XS
SM
MD
LG