Dostupni linkovi

MOK pokreće istragu o osvajanju Armstrongove bronze


Međunarodni olimpijski komitet pokrenut će istragu o osvajanju trećeg mjesta i bronzane medalje za američkog biciklistu Lancea Armstronga nakon što je Amerikancu oduzeto sedam naslova pobjednika Tour De Francea u najvećem doping skandalu koji je zadesio sport, prenose agencije.

"MOK će odmah započeti istragu o sudjelovanju Lancea Armstronga, drugih biciklista i posebno njihovih suradnika s obzirom na olimpisjke igre te na njihovo buduće sudjelovanje na Igrama", objavio je MOK.

Armstrongu, koji je osvojio bronzanu medalju u utrci na kronometar na Igrama u Sydneyu, oduzeto je sedam naslova pobjednika Tour de Francea koje je osvojio od 1999. do 2005., nakon što je Međunarodna biciklistička federacija (UCI) potvrdila odluku Američke antidopinške agencije (USADA) da se ponište svi njegovi rezultati od augusta 1998.

Izvješće USADA-e koje uključuje svjedočenja nekoliko Armstrongovih ekipnih kolega cijeli slučaj naziva najsofisticiranijim, profesionalnim i uspješnim doping programom kojeg je sport ikada vidio.

Armstrong cijelo vrijeme tvrdi da se nije dopingirao te ponavlja da nikada nije izbjegao doping testiranje.
XS
SM
MD
LG