Dostupni linkovi

Rašić: Izdavanje KS tablica koče potvrde iz BeogradaZamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić potvrdio je danas da kosovski Srbi koji nisu preregistrovali vozila na KS tablice, neće moći da učestvuju u
sabraćaju sve dok Prišitna iz Beograda ne dobije potvrde o njihovom vlasništvu.

"Od avgusta čekamo povratne informacije iz Beograda iako smo preko Interpola uredno potraživali proveru za oko 2.050 vozila Srba koji su podneli naknadni zahtev za preregistraciju", rakao je za Betu Rašić.

Podaci iz Beograda su nam neophodni zbog indicija da su neki vlasnici automobila "izbegli" da plate dažbine Srbiji za svoje automobile, a ima i nekih koji su vozili na falsifikovane automobilske oznake Srbije, kazao je Rašić.

Rašić je kazao da će vlasti na Kosovu nastojati da izdaju privremena dokumenta i tablice dok ne stignu podaci o vlasništvu kada će biti izdana normalna dokumenta i auto oznake Kosova.

Podsetio je da je rok za preregistraciju bio 1. jun, a da je i Srbima bilo omogućeno da podnesu zahteve za preregistraciju sa tablica MUP-a Srbije na KS i RKS tablice.

Rašić je demantovao da su u Kosovskom pomoravlju - Gnjilanu, Kosovskoj Kamenici, Partešu, Ranilugu, Klokotu, Vitini i Novom Brdu Srbi u naknadnom roku, posle 1. juna, podneli oko 7.000 zahteva za preregistraciju, i dodao da je u toj regiji podneto oko 1.000 zahteva, a u drugim sredinama gde žive Srbi još oko 1.050 zahteva.

Rašić je rekao da su i neki Srbi sa severa Kosova, takođe, podneli zahtev u jednom centru u Kosovskoj Mitrovici za preregistraciju na KS i RKS tablice.

Srbi u Kosovskom pomoravlju od danas ne mogu da voze automobil bez tablica, i policija će takve automobile isključivati iz saobraćaja uz dodatnu novčanu kaznu.
XS
SM
MD
LG