Dostupni linkovi

Nikolić Hejgu: Spremni smo za EU


Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg razgovara sa srpskim zvaničnicima u Beogradu. Predsjednik Tomislav Nikolić poručio da je Srbija spremna za članstvo u EU.

Hejg je pozdravio odlučnost koju Srbija pokazuje na evropskom putu, navodi se u saopštenju iz Nikolićevog kabineta.

On je istakao da je Ujedinjeno Kraljevstvo snažan zagovornik proširenja EU i da je njihova želja da sve zemlje regiona budu u EU, pa je zbog toga Velika Britanija spremna da pomogne u izgradnji što boljih odnosa među balkanskim državama.

Kako je saopšteno, predsjednik Nikolić je tom prilikom istakao da je Srbija spremna za članstvo u Evropskoj uniji i da je zbog tog cilja, ali i iz sopstvenih interesa, riješena da do kraja izvrši reformu pravosuđa, da uspostavi punu vladavinu prava i stabilnost državnih institucija i da se, u skladu sa zakonom, obračuna sa kriminalom i korupcijom, što su uslovi koje joj je Evropa postavila.

Govoreći o problemu Kosova, Nikolić i ministar Hejg su se saglasili da je neophodno sva sporna pitanja rješavati razgovorima između Beograda i Prištine.

"Srbija je spremna na sva rješenja koja omogućavaju bolje uslove života svih građana Kosova i Metohije i koja su u skladu sa Ustavom naše države", istakao je tokom razgovora predsjednik Srbije.

Šef Forin ofisa je bio na radnom ručku sa prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem, a tokom dvosatnog razgovora u britanskoj rezidenciji u Beogradu njih dvojica su pričali o Kosovu, evropskim integracijama i britanskim investicijama.

Hejg će se kasnije popodne sastati i sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.
XS
SM
MD
LG