Dostupni linkovi

U Sloveniji prva debata Pahor-ZverPrva debata pred predsedničke izbore u Sloveniji 11. novembra bila je umerena i civilizovana, bez niskih udaraca, javila je slovenačka novinska agencija STA.

Aktuelni slovenački predsednik Borut Pahor ostao je pri svojoj "mesijanskoj poruci" o neophodnosti da se postigne "konsenzus i jedinstvo", dok je poslanik Evropskog parlamenta Milan Zver, koji sebe vidi kao "boljeg ujedinitelja nacije od rivala", dosledno je branio pozicije Vlade. Treći predsednički kandidat, bivši premijer Danilo Tirk započeo je debatu s pozicije "iskustva iz prve ruke" i imao je kritičniji stav prema potezima aktuelne vlasti, naveo je jutros komentator prve predsedničke debate u Sloveniji u organizaciji mariborskog dnevnika "Večer".

Ankete govore da, tri kandidata na prestojećim novembarskim predsedničkim izborima u Sloveniji, imaju prilično ujedinačnu podršku, ali i značajna pomeranja u biračkom telu ne bi trebalo da budu isključeni, posebno zbog predstojećih sindikalnih protesta koji čine situaciju napetom i neizvesnijom.

Na predsedničkim izborima 11. novembra biće tri kandidata, što je najmanji broj kandidata ikada na izborima u Sloveniji.

Nacionalna izborna komisija je potvrdila pre pet dana kandidature aktuelnog predsednika Tirka, poslanika Evropskog parlamenta Zvera i bivšeg premijera Pahora.
XS
SM
MD
LG