Dostupni linkovi

Završen sastanak u Briselu, Ešton poručila da će se ponovo sresti "uskoro"


Prvi susret najviših zvaničnika Srbije i Kosova na premijerskom nivou, Ivice Dačiča i Hašima Tačija uz medijatorsku ulogu evropske povjerenice za vanjske poslove Ketrin Ešton završen je.

Ešton je u kratkom saopštenju nakon satanka navela da je ovaj susret kontinuitet njenih susreta sa zavničnicima Srbije i Kosova u Njujorku, gdje je se susrela sa predjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Tačijem.

Nakon što se sa Tačijm i Dačićem danas srela posebno, kako je navela organizovala je zajednički susret u njenoj kancelariji , koji je kako je rekla protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi.

"Saglasili smo se za nastavak dijaloga za normalizaciju odnosa između dvije strane i obevezali na zajedničku saradnju.Uskoro ćemo se opet sastati" navedeno je u saopštenju Eštonove.

Čvrsto vjerujem da je dijalog u najboljem interesu obje strane.Njegova svrha je da poboljša život ljudi i pomogne rješavanju problema a time približi Srbiju i Kosovo Evropskoj Uniji, saopštila je šefica diplomatije EU, Ketrin Ešton.
XS
SM
MD
LG