Dostupni linkovi

Koncert Sevdah Takhta Damira Imamovića u Zagrebu


U subotu, 20. listopada, u Velikom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu Damir Imamović predstavit će svoj novi glazbeni projekt Sevdah Takht. Uz Imamovića u Takhtu nastupaju perkusionist Nenad Kovačić i basist Ivan Mihajlović.

Nakon vrlo uspješnog solo projekta i vlastitog Trija, bh. muzičar pravi značajan iskorak s novim bendom koji se zove Sevdah Takht Damira Imamovića.

'Takht' je nekada bilo ime za male, komorne sastave koji su putovali Sredozemljem i svirali tradicionalnu glazbu cijelog podneblja. Naziv 'takht' perzijskog je porijekla i označava pozornicu, postolje, dasku, tron. U suvremenoj upotrebi moglo bi se prevesti kao 'pozornicu za nastup benda' ili kao 'točku gledišta'. U jeziku na području BiH, naziv je sačuvan u idiomatici, npr. tahta' je daska, 'tahtali' znači ravno, što direktno asocira na jedno od najvažnijih muzičkih izvorišta sevdaha: na tzv. ravnu ili poravnu pjesmu.

Koncertne promocije benda održane su i u Beogradu (Dom omladine) i Sarajevu (Bosanski kulturni centar), u svibnju i lipnju ove godine.

Cijena ulaznice za koncert: 60 kuna u pretprodaji, na dan koncerta na ulazu 80 kuna, uz napomenu da je broj karata ograničen zbog sjedećih mjesta.
XS
SM
MD
LG