Dostupni linkovi

Blater: Tužan sam zbog rasizma u fudbaluPredsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater rekao je da je rastužen rasističkim ispadima u tom sportu i kazao je da se treba boriti da se diskriminacija eliminiše.

Blater na svom nalogu na Tviteru nije direktno pominjao meč Srbija - Engleska u Kruševcu, ali je njegovo oglašavanje usledilo posle incidenata.

"Rastužen sam svaki put kada čujem o rasističkim incidentima u fudbalu. Moramo da nastavimo da se borimo da iskorenimo diskriminaciju iz našeg sporta. Izbacite rasizam iz fudbala", napisao je Blater.

Predsednik FIFA ostavio je link ka zvaničnoj stranici svoje organizacije, u kojoj se citira posvećenost svetske kuće fudbala borbi protiv rasizma i citira se član statuta koji strogo zabranjuje bilo koji oblik diskriminacije.

Mladi engleski fudbaleri žalili su se da su bili meta rasističkih provokacija publike u Kruševcu, a posle meča u kome su pobedili 1:0, došlo je do tuče i koškanja na terenu.

Kazne protiv Srbije zatražili su danas Fudbalski savez Engleske, kao i ministarstvo sporta i premijer Britanije Dejvid Kameron.
XS
SM
MD
LG