Dostupni linkovi

UNS: "Politika" ponovo u rukama države


Novi vlasnik "Politike" Miroslav Bogićević postao je pasivni partner države koja sada bez ograničenja upravlja najstarijim dnevnim listom na Balkanu, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije.

UNS, kako se navodi u saopštenju, saznaje da je direktorka kuće "Politika, novine i magazini" Mira Glišić Simić od juče postala jedino ovlašćeno lice za zastupanje te kuće u Agenciji za privredne registre (APR) i da se, sudeći po toj promeni, firma "Ist Media Grup", koja je letos kupila VAC-ov udeo u Politici, odrekla prava na upravljanje kompanijom po principu saglasnosti oba vlasnika za važne poslovne odluke.

"U dokumentaciji na sajtu APR stoji da je Vuk Vasiljević kao ovlašćeno lice suvlasnika Politike juče naložio brisanje iz registra predstavnika stranog suvlasnika Gorana Ilina, koji je 14. septembra podneo ostavku na funkciju zamenika generalnog direktora Politike NM", saopštio je UNS.

Na ovaj način je jedino ovlašćeno lice ostala generalna direktorka Politike Mira Glišić Simić, predstavnik kapitala u pretežno državnom vlasništvu, dodaje ovo udruženje.

Takođe, UNS je od Vlade Srbije zatražio da objasni javnosti do kakvih je promena došlo u upravljačkoj strukturi lista i da li je došlo do bilo kakvih promena u vlasničkoj strukturi izdavača Politike.
XS
SM
MD
LG