Dostupni linkovi

Bramerc nastavlja posetu BiH



Glavni tužilac haškog tužilaštva Serž Bramerc razgovarao je danas u Sarajevu, drugog dana posete BiH, s vršiocem dužnosti glavnog tužioca BiH Jadrankom Lokmić-Misirača.

Kako je saopštilo tužilaštvo BiH, oni su razgovarali o saradnji dva tužilaštva i predmetima koje je Tribunal ustupio sudovima u BiH.

Bramerc se u Sarajevu sastao i s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom, s kojim je razgovarao o napretku u vezi sa aktuelnim suđenjima i žalbenim postupcima pred Haškim tribunalom.

Incko i Bramerc su podržali saradnju država u regionu kada je u pitanju procesuiranje ratnih zločina, saopštio je Ured visokog predsatvnika (OHR).

Oni su istakli da je procesuiranje ratnih zločina od ključnog značaja za pomirenje i stabilnost, kao i da građani BiH imaju pravo na ostvarenje pravde.

Bramerc je juče doputovao u Sarajevo u dvodnevnu posetu, a po dolasku se sastao sa članovima Predsedništva BiH, s kojima je saradnju te zemlje sa tužilaštvom u Hagu ocenio kao "na visokom nivou", saopštilo je Predsedništvo BiH.

Bramerc i članovi Predsedništva BiH razgovarali su i o potpisivanju Sporazuma o razmeni dokaza u krivičnim delima ratnih zločina između BiH i Srbije.

"Regionalna saradnja je glavna svrha moje posete", rekao je Bramerc.

Bramerc je doputovao u BiH u okviru pripreme svog redovnog izveštaja o radu koji će predstaviti Savetu bezbednosti UN.
XS
SM
MD
LG