Dostupni linkovi

Bakljada u Kninu za Gotovinin rođendan


Oko 300 građana okupilo se u petak uveče na glavnom trgu u Kninu, gdje su paljenjem baklji čestitali 57. rođendan generalu Anti Gotovini, koga je Haški tribunal nepravosnažno osudio za ratne zločine tokom i poslije akcije "Oluja" 1995.

Bakljadom na Kninskoj tvrdjavi, branitelji su čestitali rođendan i generalu Mladenu Markaču, takođe nepravosnažno osuđenom u Hagu, prenose danas hrvatski mediji.

Okupljanje kod spomenika hrvatske pobede "Oluja 95" pod nazivom "Jedan narod jedno srce" organizovali su Braniteljski portal i prijatelji.

Organizatori su, kako prenosi Hrvatska radiotelevizija, objasnili da skup nije politički motivisan, već da mu je svrha samo rođendan generala koji, rekli su, već godinama nevin sjedi u haškom zatvoru.

Potpisivanje rođendanskih čestitki organizovano je u nekoliko hrvatskih gradova, među kojima u Zadru i Gotovininom rodnom mjestu Pakoštanu.

Gotovina i Markač nepravosnažno su osuđeni za ratne zločine nad srpskim civilima tokom i poslije akcije "Oluja" na 24, odnosno 18 godina zatvora.
XS
SM
MD
LG