Dostupni linkovi

BIH:Nakon izbora mjesto boravka odjavilo 206 osoba


Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je potvrđeno da su dostavili Centralnoj izbornoj komisiji BiH podatke o broju odjava mjesta prebivališta izvršenih nakon 7. oktobra.

"Prema podacima kojima raspolažemo, u prva četiri dana nakon održavanja lokalnih izbora u BiH, u Istočnom Drvaru je 18 osoba odjavilo mjesto prebivališta, 13 u Višegradu, 6 u Novom Goraždu, 206 u Srebrenici i 11 u Foči", stoji u saopštenju entitetske policije.

Navode i da MUP RS-a nastavlja proces provjere mjesta prebivališta građana Republike Srpske, a koje su naložene od Centralne izborne komisije BiH zbog postojanja javno ispoljenih sumnji u vjerodostojnost Centralnog biračkog spiska zbog "fiktivnih" prijava prebivališta.

"U okviru procesa provjere mjesta prebivališta do sada je donijeto 248 rješenja o poništenju prijave mjesta prebivališta i to: 128 u Istočnom Drvaru, 1 u Vukosavlju, 52 u Foči, 16 u Srebrenici, dva u Višegradu, 24 u Novom Goraždu i 25 u Istočnom Mostaru. U skladu sa Zakonom o upravnom postupku, osobe za koje su donijeta rješenja o prijavi mjesta prebivališta imaju pravo žalbe", stoji u saopštenju.

Zakonom o prebivalištu i boravištu državljana BiH propisana obaveza da državljani prilikom prijave i odjave prebivališta ili boravišta moraju dati tačne i istinite podatke.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG