Dostupni linkovi

Dežer Dačiću uručuje izveštaj EKŠef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer uručiće premijeru Srbije Ivici Dačiću Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama. preneće i zamerkama koje Brisel ima u vezi sa potezima srpskih vlasti.

Beta navodi da je godišnji izveštaj manje povoljan za Srbiju, s prihvatanjem činjenice da su izbori i formiranje vlade omeli reforme, ali i uz zamerke posebno na rezultate u "doradi" reforme pravosuđa i važnu primedbu na Zakon o centralnoj banci Srbije.

Važno poglavlje će se odnositi na tešku privrednu situaciju, jer se u krugovima EU ocenjuje da ekonomska kriza u Srbiji može izmaći kontroli vlasti. Biće istaknuto i očekivanje da Beograd nađe zajednički jezik s Međunarodnim monetarnim fondom, jer se to smatra bitnim za stabilizaciju privrede i početak njegov oporavka.

Što se tiče datuma početka pregovora s Beogradom o članstvu u EU, Brisel i dalje ističe da je ključni uslov "vidno i opipljivo poboljšanje odnosa s Kosovom" kao i da čeka i na strategiju Beograda za te pregovore.
XS
SM
MD
LG