Dostupni linkovi

Tužilac: Doneto rešenje o pritvoru Nebojše Janjića


Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisaljević izjavio je u subotu da je završeno salušanje bivšeg pomoćnika ministra za prostorno planiranje Nebojše Janjića u vezi sa slučajem "Nuba" i da je doneto rešenje o njegovom pritvoru do 48 sati.

Radisavljević je agenciji Beta rekao da je policiji naloženo da Janjića, osumnjičenog za favorizovanje firme "Nuba invest" prilikom izdavanja dozvola za izgradnju optičkih kablova, uz krivičnu prijavu privede u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tužilac je rekao da je policija u vezi s tim predmetom u subotu saslušala i bivšeg generalnog direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka, ali je ponovio da nije salušan bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, koji uživa poslanički imunitet.

Kako je naveo, policija je ispitivala Janjića i Drobnjaka u vezi sa izdavanjem pet dozvola za izgradnju optičke mreže investitoru "Nuba invest", od septembra 2009. do sredine 2010. godine.

Radisavljević je rekao da je Tužilaštvo uputilo predlog Skupštini Srbije da bivšem ministru Oliveru Duliću bude ukinut poslanički imunitet i da očekuje da će to biti učinjeno vrlo brzo.

"Želimo da u što kraćem roku preduzmemo sve dokazne radnje i u svojstvu svedoka ispitamo zaposlene u Ministarstvu koji su preduzimali službene aktivnosti prilikom izdavanja dozvola. Oliver Dulić nije salušan jer se pozvao na imunitet", rekao je Radisavljević.

Bivši ministar Oliver Dulić rekao je u subotu agenciji Beta da se neće pozivati na poslanički imunitet i da nije prekršio zakon.
XS
SM
MD
LG