Dostupni linkovi

Studenti širom Italije protestuju protiv vladinih mjera štednje


Studenti širom Italije koji protestuju povodom vladinih mjera štednje i smanjenja ulaganja u prosvjetu sukobili su se danas sa policijom.

Studenti kažu da su ih policajci na skupu u Rimu pretukli palicama dok su prolazili kroz okrug Porta Porteze. U glavnom gradu je povrijeđeno šest policajaca, a u Torinu dvojica. U Torinu je povrijeđeno petoro studenata, a deset ih je uhapšeno.

Policija je saopštila da je u Rimu privedeno nekoliko organizatora "neodobrenog" studentskog protesta, prenijela je agencija Ansa.

Takođe su zaplijenjeni predmeti koji su korišteni tokom okršaja, a priveden je i jedan maloljetni učesnik demonstracija, koji je u međuvremeneu pušten svojim roditeljima.

Studenti tvrde da su ih policajci pod punom opremom za razbijanje demonstracija oborili na zemlju palicama i pritiskali po vratovima.

"Nažalost, danas smo se ponovo suočili sa problemima koje u našem gradu izazivaju demonstranti. Samo 1.000 studenata uspjelo je da paralizuje glavni grad", izjavio je gradonačelnik Rima Đani Alemano.

On je dodao da je Rimljanima dosta ovakvih događaja i zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da "odredi pravila ili će se grad ugušiti".
XS
SM
MD
LG