Dostupni linkovi

Gradonačelnica Knina poziva Lustiga da pokušaju novu projekciju filma o holokaustu


Kninska gradonačelnica Josipa Rimac pozvala je danas hrvatskog producenta Branka Lustiga da u Kninu zajednički pokušaju organizovaati novu projekciju filma o holokaustu, koja prošle sedmice nije izvedena jer su osnovne škole bojkotovale dolazak, u znak protesta zbog nedavne Lustigove izjave u Zadru kako ne vjeruje u Boga jer ne može zamisliti da bi mogao dopustiti užase poput Auschwitza i Srebrenice.

Gradonačelnica u saopštenju ističe kako su u Kninu zaprepašteni harangom koju pojedini mediji ovih dana vode protiv Knina i svih njegovih građana, odbacujući nagađanja da je osnovnoškolcima i njihovim roditeljima bilo zabranjeno pogledati dokumentarni film i poslušati Lustigovo predavanje.

"Knin je grad multietničnosti i multikulturalnosti, u kojem se različitosti ne niječu, nego poštuju i afirmiraju. One su naše bogatstvo. Upravo zahvaljujući tolerantnosti i demokratskom duhu njegovih građana u Kninu, unatoč ratnim ranama, nema međunacionalnih sukoba; u njemu ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti rade u istim poduzećima i ustanovama, djeca idu u iste škole, mladi zajedno treniraju u sportskim klubovima, brane boje svoga grada. U Kninu, riječju, vlada suživot", poručila je Josipa Rimac.

Naglasila je kako se zbog svega navedenog krivnja za neuspjelu projekciju ne može pripisati građanima Knina, nego bombastičnim naslovima pojedinih medija koji su potpuno pogrešno i tendenciozno izvijestili iz Zadra, izrazivši žaljenje što je to svima postalo jasno tek nakon što je nesretno propala projekcija u Kninu.

"Na kraju, duboko poštujući osobnu žrtvu gospodina Lustiga, isto tako i njegovu dobru volju i želju da kao dvostruki oskarovac koji je proslavio Hrvatsku, promiče toleranciju i upozorava na zločine kako se nikada više ne smiju ponoviti, pozivamo g. Lustiga da u Kninu zajednički organiziramo novu projekciju filma. Sigurna sam da će ovaj put u potpunosti i uspjeti", zaključuje u priopćenju kninska gradonačelnica Josipa Rimac.
XS
SM
MD
LG