Dostupni linkovi

Državno tužilaštvo demantuje Sanadera


Državno tužilaštvo Hrvatske (DORH) demantovalo je u ponedeljak uveče sve prozivke koje je optuženi Ivo Sanader, gostujući u nedelju na HTV-u, uputio DORH-u, USKOK-u i glavnom državnom tužiocu Mladenu Bajiću, kojeg je prozvao da falsifikuje zapisnike kojima se bivši premijer i predsednik HDZ-a tereti u nizu antikorupcijskih postupaka.

"Gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva" Sanader je izrekao čitav niz neistinitih tvrdnji kojima se dovodi u pitanje zakonitost rada Državnog tužilaštva RH i njegove Kancelarije za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", upozorava DORH.

DORH ističe kako je sastanak u Banskim dvorima na kojem je, kako tvrdi optuženik, izdat "politički nalog" za njegov progon, sazvan unapred u vezi sa pregovorima oko Poglavlja 23 i 24 pregovora sa EU, a o čemu se, kako se napominje, i ranije upoznala javnost kroz odgovore na novinarska pitanja.

Isto tako, ističe se, Mladen Bajić nije ni kao privatna osoba, ni kao glavni državni tužilac poklonio optuženiku nijednu jedinu sliku niti je ikada bio u njegovoj kući o čemu su, kažu u DORH-u, već ranije odgovorili na novinarska pitanja.
XS
SM
MD
LG