Dostupni linkovi

Slovenčka policija pustila Zorana JankovićaGadonačelnik Ljubljane Zoran Janković vratio se na posao nakon što je zajedno sa sinovima priveden i saslušan u policiji u sklopu istrage o korupciji, za krvično djelo privrednog kriminala.

Policija je pretresla njegovu kuću i kabinet, kuće njegovih sinova, zaplijenila dokumentaciju i računare, a Janković je rekao da je "policija bila korektna".

U sklopu istrage o korupciji i privrednom kriminalu, policija je pretresla još 21 lokaciju u gradu. Zapečaćeni su bili i ulazi u kancelarije gradske vlasti, odakle je iznošena dokumentacija.

Osim Zorana, Jure i Damijana Jankovića, u okviru velike akcije u kojoj je učestvovalo 120 pripadnika policije privedeno je šest osoba. Nakon Zorana Jankovića, pušten je i njegov sin Jure, a isto će biti učinjeno i sa Damijanom nakon saslušanja.

Janković nakon puštanja nije želio da govori o pozadini istrage, ali prema nezvaničnim informacijama, riječ o prodaji gradskog zemljišta i izgradnji sportsko-trgovinskog centra u ljubljanskom naselju Stožice.
XS
SM
MD
LG