Dostupni linkovi

Dveri traže zabranu Gay parade na 100 godina


Pokret Dveri zalaže se da se i u Srbiji, kao u Rusiji, gej parade zabrane u narednih 100 godina, izjavio je danas predstavnik Dveri Vladan Glišić."To je prava mjera i mudra odluka i u tom pravcu ćemo djelovati i prema vlasti alarmirajući javnost u kampanji koju vodimo", rekao je Glišić na konferenciji za novinare.

Glišić je najavio da će Dveri u Beogradu 6. oktobra, na dan održavanja Parade ponosa, protestovati ispred Vlade Srbije, a 5. oktobra tribinu u Ruskom domu kao znak podrške Rusiji, koja je zabranila gej parade u narednih 100 godina.

Naveo je da očekuje da će vlast, kao i prošle godine, zabraniti sve skupove najavljene za 6. oktobar.Glišić je pozvao predsjednika i premijera Srbije Ivicu Dačića i Tomislava Nikolića da se izjasne o tome da li podržavaju Prajd.

Glišić je istakao da je organizatorima Prajda i Dverima jedino zajedničko ukazivanje na licemerje političara, na čelu sa premijerom i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

"U Socijalističkoj partiji Srbije postoji jak gej lobi, a Dačić istovremeno govori 'šta će nam EU ako je parada uslov'. Neka se izjasni da li je za ili protiv, a ne 'pomozi, Bože, na sve četiri strane", rekao je Glišić.

Glišić je naveo da gej lobi u SPS čine potpredsednik Žarko Obradović, koji je podržao Paradu ponosa, potpredsjednica Slavica Đukić Dejanović, koja je članica Gej strejt alijanse, kao i režiser Srđan Dragojević, koji je, prema Glišiću, "gej propagandista".
XS
SM
MD
LG