Dostupni linkovi

Diković: Otkazivanje komandi moguć uzrok pada aviona



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Ljubiša Diković izjavio je danas do je do pada vojnog aviona u Novoj Pazovi došlo jer su otkazale komande letilice.

Diković je novinarima na VMA rekao da je na osnovu prikupljenih informacija i izjave pilota Tomislava Bećagovića do nesreće došlo jer su otkazale komande na avionu, koji se jutros srušio u reonu Nove Pazove.

"Rano je davati ocene zašto je došlo do pada aviona sa onim što do sada raspolažemo i na osnovu izjave Bećagovića došlo je do otkazivanja komande na avionu, ali detalje još ne znamo i istraga će pokazati šta se tačno desilo", rekao je Diković nakon što je obišao povređenog pilota na VMA.

On je dodao da je do nesreće došlo u toku planiranih aktivnosti opitnog leta na avionu tipa "lasta" i toku ispita pokojnog majora Gorana Savića za opitnog pilota koji je tom prilikom nastradao.

Diković je naveo, pozivajući se na izjavu pilota, da su piloti napustili avion u poslednjem momentu i da je Bećagović uspeo da se prizemlji sa padobranom zadobivši lakše povrede, dok Savić nažalost to nije uspeo.

Diković je rekao da niko od meštana tom prilikom nije povređen.
XS
SM
MD
LG