Dostupni linkovi

Dačić: Na prelazima prema Kosovu za sada bez promena



Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se razmenom pisama o sporazumu Beograda i Prištine o integrisanom upravljanju prelazima, na prelazima prema Kosovu ništa neće odmah promeniti.

Na postavljanju kamen-temeljca za fabriku "Boš" u Pecincima, Dačić je rekao da se ništa konkretno na prelazima neće promeniti danas, već da je razmenom pisama otvoren put za razgovore i konkretnu primenu dogovorenog.

Dejan Pavićević, koga je Vlada Srbije zadužila za tehničke pregovore s Prištinom, danas će u Briselu Evropskoj komisiji predati pismo o zajedničkoj kontroli prelaza koje je potpisao u ime Vlade Srbije.

Dačić je novinarima u Pećincima kazao da je Srbija dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji zahvaljujući parafiranju protokola o integrisanom upravljanju prelazima i dogovoru o predstavljanju Kosova na regionalnim skupovima.

Po rečima premijera, taj sporazum je parafirao bivši šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović još u februaru, ali Beograd nije obavestio Brisel da je to urađeno.

Dačih je dodao da Srbija nema drugi izlaz osim da poštuje ono što je prethodno dogovoreno i da je koalicionim sporazumom utvrđeno da se poštuje ono što je prethodna vlada dogovorila.
XS
SM
MD
LG