Dostupni linkovi

Klinton pozvala muslimane da protestuju sa dostojanstvomAmerička državna sekretarka Hilari Klinton pozvala je muslimane da pokažu "dostojanstvo" i ne pribjegavaju nasilju na protestima zbog antiislamskog filma snimljenog u SAD.

U govoru uoči susreta s predsjednicima Afganistana, Egipta, Libije i Pakistana u Njujorku, na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN, ona je poručila da će SAD uvijek zastupati pravo na mirne proteste i slobodu govora, ali je upozorila da se "dostojanstvo ne postiže osvetom zbog uvrede".

"Izgradnja škola a ne njihovo paljenje, ulaganje u kreativnost a ne podsticanje bijesa, otvaranje ekonomija i društava u cilju povećanja veza sa svijetom, a ne isključenje interneta ili napadi na ambasade" jesu način za poboljšanje života, rekla je Klintonova.

"Ekstremisti u cijelom svijetu mnogo rade na tome da nas razdvoje. Svi mi moramo da im se zajednički suprotstavimo kako bismo im odoljeli i kako bismo podržali demokratske tranzicije koje su u toku u Sjevernoj Africi i na Bliskom istoku", rekla je Hilari Klinton.
XS
SM
MD
LG