Dostupni linkovi

Funkcioneri koji su prešli u DF isključeni iz SNP-a


Grupi članova i stranačkih funkcionera opozicione Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) koji su se pridružili Demokratskom frontu (DF) danas je konstatovan prestanak svih stranačkih funkcija u najjačoj opozicionoj partiji, prenosi Beta.

Inače, lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić biće nosilac liste te stranke na oktobarskim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, odlučio je Glavni odbor ove stranke.

Glavni odbor SNP-a konstatovao je ostavke koje su uoči sednice ključnog partijskog tela podneli bivši lider stranke Predrag Bulatović i još deset stranačkih funkcionera.

Odlukom glavnog odbora, Bulatoviću i ostalima prestaju sve funkcije koje su do sada obavljali u i u ime partije, navodi se u saopštenju SNP-a.

Grupa članova SNP, koja se pridružila DF, a podnela je ostavke na članstvo u glavnom odboru stranke, "nema pravo da se u javnosti legitimiše i da nastupa u ime SNP-a". dodaje se u saopštenju.

SNP, koja je 1997. godine nastala cepanjem nekada jedinstvene DPS, potresaju unutrašnji sukobi.

Grupa, na čelu sa bivšim liderom Predragom Bulatovićem, zalagala se za objedinjavanje opozicije, ali oni su ostali u manjini, jer se stranka opredelila za samostalan nastup na parlamentarnim izborima zakazanim 14. oktobra.
XS
SM
MD
LG