Dostupni linkovi

Redžepi bez komentara o Keljmendiju


Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi nije želio komentirati informacije bosanskohercegovačkih medija da se Naser Keljmendi nalazi na području Peći na Kosovu.

Keljmendija je američki State Department u svom specijalnom izvještaju s početka juna ove godine stavio na "crnu listu" osoba koje se dovede u vezu s trgovinom drogom. Također, on se smatra ključnim čovjekom organizacije razbijene ove sedmice u akciji "Lutka".

"Slučaj je osjetljiv zbog dalje istrage i ne bih želio davati nikakve izjave", kazao je Redžepi za AA.

Inače, 25 osoba koje su jučer uhapšene u akciji „Lutka“ i koje Tužilaštvo BiH tereti za trgovinu opojnih droga, pranje novca, zloupotrebu položaja, zelenaštvo, nabavljanje oružja za izvršenje krivičnog djela, izvršena ubistva i pripreme ubistava na skriven i podmukao način, juče su saslušane u državnom Tužilaštvu.

Tužilaštvo BiH će danas uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za 18 osoba.

Podsjećamo, uhapšene osobe dovode se u vezu s ubistvima Ramiza Delalića Ćele, Borisa Govedarice, Vlatka Mačara, Milana Vlaškića, Radeta Magazina, te pokušaja ubistva Đorđa Ždrale.

Tužilaštvo BiH najavilo je raspisivanje potjernica za određenim osobama, ali nije preciziralo o kome je riječ. Ministar sigurnost BiH Sadik Ahmetović potvrdio je da će međunarodna potjernica biti raspisana za Naserom Keljmendijem.Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi nije želio komentirati informacije bosanskohercegovačkih medija da se Naser Keljmendi nalazi na području Peći na Kosovu.
XS
SM
MD
LG