Dostupni linkovi

Tužilaštvo BIH zatražilo pritvor za šest uhapšenih u akciji Boss


Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za šest osoba koje je SIPA lišila slobode te predala Tužilaštvu BiH u okviru akcije kodnog naziva "Boss".

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za osumnjičene A.S., K.S., A.S., I.S., J.K. i D.S.

Između ostalog, mjera pritvora predložena je iz razloga što postoji opasnost od bjekstva osumnjičenih, naročito zbog činjenice da posjeduju dvojno državljanstvo te postoji osnovana bojazan, da bi ukoliko se nađu na slobodi, mogli napustiti područje Bosne i Hercegovine te na taj način postati nedostupni pravosuđu BiH.

Pritvor je predložen i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, mogli ponoviti isto krivično djelo, odnosno nastaviti sa dovršenjem započetih krivičnih djela.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a tužilaštvo nastavlja istragu u ovom predmetu sa ciljem podizanja optužnice.
XS
SM
MD
LG