Dostupni linkovi

Anketa:Obama i Romney izjednačeni


Prošlosedmična Demokratska nacionalna konvencija pomogla je predsjedniku Baracku Obami da neznatno poboljša poziciju u odnosu na republikanskog suparnika Mitta Romneya, no predsjednička utrka je, prema najnovijem istraživanju javnog mišljenja Washington posta i ABC-a, i dalje vrlo izjednačena.

Anketa je pokazala da Obama trenutno uživa podršku 49 posto ispitanih birača, a Romney 48 posto, što je gotovo istovjetno anketi provedenoj uoči demokratske konvencije, piše u utorak Washington Post.

Na širem uzorku svih registriranih glasača, Obamu podržava 50 posto, a Romneya 44 posto glasača. No, povijesno gledajući, kandidatima uvijek skoči popularnost nakon održanih konvencija pa otuda i prednost Obame od šest posto zabilježene u petak. Međutim, već u subotu i nedjelju "dvojac" je bio izjednačen na širem uzorku registriranih birača.

Anketa također pokazuje da Obama kampanju pokušava svesti na izbor između njega i Romneya, dok republikanski kandidat želi da to bude referendum o dosadašnjem učinku Baracka Obame.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG