Dostupni linkovi

Lukšić:Napad pokazatelj netolerantnosti


Napad na reditelja spota Mi smo dio ekipe, Danila Marunovića, glumca u spotu, Todora Vujoševića, i novinara Mirka Boškovića pokazuje da u crnogorskom društvu još postoji netolerantnosti prema različitostima, ocijenio je premijer Igor Lukšić.

On je, upitan da prokomentariše napad na njih i da li će se, sa pozicije premijera, založiti da se slučaj rasvijetli, rekao da smatra da je to potpuno logično, podsjećajući da su u prvim reakcijama snažno osudili takav događaj.

"To nije dobro, jer pokazuje da u našem društvu još postoji određena netolerantnost prema različitostima i čini mi se da nas ne preporučuje baš najbolje kad je u pitanju stremljenje da i u toj politici dostignemo evropske standarde", rekao je Lukšić novinarima u Miločeru.

On, kako je rekao, može da razumije da mnogi nijesu saglasni sa takvom pojavom u društvu i da smatraju da to ne pripada crnogorskom društvu. "Ali mislim da je najbolji odgovor i formula dopustiti svakom da se ponaša na način kako misli da treba i pokazati jednu vrstu tolerantnosti".

Lukšić je naveo da je Crna Gora u mnogim oblastima uspjela da izgradimo takvo društvo i da nema razloga da u tom smislu ne pokažemo da možemo razumjeti svakog člana društva.

Prema njegovim riječima, napori Vlade će biti iskazani i uskoro usvojenom strategijom o tom pitanju.

"Kroz Savjet za zaštitu od diskriminacije bavićemo se i takvim situacijama, tim pitanjima i pokazati da naše društvo treba graditi kao društvo koje se do kraja zasniva na evropskim standardima i vrijednostim", zaključio je Lukšić.
XS
SM
MD
LG