Dostupni linkovi

Lekić:Demokratski front nije protiv državnosti Crne Gore


Opozicioni Demokratski Front nije protiv državnosti Crne Gore, i cilj tog saveza nisu podjele na kojima vlast potencira, već jedinstvo cijelog društva, kazao je lider fronta Miodrag Lekić.

Lekić je na skupu aktivista i simpatizera Fronta sinoć u Budvi rekao da taj savez nije protiv države, već da želi da doprinese novim vrijednostima.

"Želimo da doprinesemo da se izgradi pravna i demokratska država, da se ostvari ekonomski oporavak zemlje i da se učini sve da građani ne budu kao sada, na rubu siromaštva", istakao je Lekić.

On je rekao da Demokratski front želi da građani imaju bolji socijalni status, navodeći da taj savez hoće da doprinese političkoj kulturi, “a ne stalnim podjelama”.

"Neki predstavnici aktuelne vlasti izmišljaju da je front opasnost po državnost Crne Gore, a to nije tačno. Ne namjeravamo da preispitujemo državnost Crne Gore, ne želimo podjele, već državu pravde i jednakih prava za sve njene građane", precizirao je Lekić.

U Crnoj Gori, smatra on, postoje pojedinci i grupe koji su van pravnog poretka, “što nije dobro”. "Želimo da mijenjamo takvo stanje, da se postojeća situacija mijenja na bolje, da zaustavimo degradaciju društva. Mi to možemo", rekao je Lekić.

Demokratski front jeste savez čiji su osnivači Nova srpska demokratija Andrije Mandića i Pokret za promjene Nebojše Medojevića. Tom pokretu prilaze i manje vanparlamentarne stranke, kao i pojedinci iz javnog i političkog života Crne Gore.
XS
SM
MD
LG