Dostupni linkovi

Misija OEBS na Kosovu osudila napad na Euleks



Šef misije OEBS na Kosovu, ambasador Verner Almhofer osudio je jutrošnji napad na vozila Euleksa i kosovske policije u selu Donje Varage, u opštini Zubin Potok na
severu Kosova.

Kako je saopšteno iz misije OEBS na Kosovu, oko 9.00, grupa maskiranih osoba otvorila je vatru na jedno vozilo Policije Kosovo i jedno vozilo Euleksa, prilikom čega je jedna policajka povređena, a oba vozila oštećena.

"Oštro osuđujem jutrošnji napad na kosovsku policiju i Euleks. Počinioci su namerno doveli zzivote u opasnost. Umiren sam činjenicom da niko nije ubijen, a ranjenom policajcu želim brz oporavak", rekao je Almhofer.

Misija OEBS na Kosovu bavi se zaštitom ljudskih prava, demokratizacijom i razvojem sektora javne bezbednosti, navodi se u saopštenju, i dodaje da ona obezbeđuje i policijsku obuku, i pomaže razvoj i primenu propisa za očuvanje javne bezbednosti.

Jutrošnji napad na vozila Euleska i kosovske policije najoštrije su osudili i EULEX, specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar, premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednici opština sa severa Kosova.
XS
SM
MD
LG