Dostupni linkovi

Vulin: Prilikom ulaska u Mitrovicu nije bilo prekršaja



Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin rekao je danas da ga kosovska policija nije pustila da uđe u Kosovsku Mitrovicu, iako prilikom kontrole nije napravio bilo kakav prekršaj.

On je kazao za TV Most iz Zvečana da su ga u Kosovskoj Mitrovici očekivali predsednici opština i predstavnici Unmika i da je planirao da sa predstavnicima Euleksa razgovara o jutrošnjem incidentu u selu Donje Varage i da utiču na smirivanje tenzija.

Vulin je istakao da incident u tom selu gde su nepoznate osobe pucale na vozila Euleksa i kosovske policije nije u interesu Srbije.

"Nekome je u interesu i ima želju da tenzije budu veće", dodao je Vulin i u ime Vlade Srbije poručio da neće dozvoliti da se ovakve stvari ponavljaju i da će učiniti sve da se tenzije smire.

Vulin je ocenio da je sa druge strane, to što njemu nije dozvoljeno da uđe u Mitrovicu, "više nego nekorektan pokušaj" vlasti u Prištini, koje, kako smatra, "imaju problem sa dijalogom i hoće da se pregovori odlože ili da ih nema".

Kosovska policija prekinula je danas posle podneva Vulinovu posetu pokrajini i uputila ga na prelaz Merdare.

U incidentu je lakše povređen jedan policajac.

Ovaj napad su osudili EULEX, specijalni predstavnik EU Samuel Žbogar, kao i premijer Srbije Ivica Dačić.
XS
SM
MD
LG