Dostupni linkovi

Počela predizborna kampanja u BiHU Bosni i Hercegovini je danas zvanično počela predizborna kampanja za lokalne izbore koji će biti održani 7. oktobra.

Predsednik Centralne izborne komisije BiH (CIK) Branko Petrić podsetio je da je tokom kampanje političkim subjektima zabranjeno uklanjanje, menjanje ili oštećivanje izbornog materijala, korišćenje jezika mržnje, kao i ometanje medija da obavljaju svoj posao u skladu sa pravilima.

U centralni birački spisak upisano je ukupno 3.144.296 birača koji će moći da glasaju za 84 političke stranke, 59 koalicija, 224 nezavisna kandidata i 16 lista nezavisnih kandidata.

Na području Federacije BiH, najveća izborna borba očekuje se između tri vodeće političke stranke - Socijaldemokratske partije (SDP), Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i Stranke demokratske akcije (SDA).

U Republici Srpskoj se najveća izborna trka očekuje između vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Srpske demokratske stranke (SDS) i te Partije demokratskog progresa (PDP).
XS
SM
MD
LG