Dostupni linkovi

Ministar kulture Srbije: Neću smeniti Kolarevića


Ministar kulture Bratislav Petković izjavio je da neće smeniti svog pomoćnika Dragana Kolarevića, koji je u jednom autorskom tekstu pozvao na kulturnu revoluciju, a najpoznatije umetnike u Srbiji optužio za "nosioce i izvršioce pogubne srpske politike".

"Dragan Kolarević ostaje u ministarstvu, neću pokrenuti pitanje njegove smene. Iskreno, nisam pogledao taj tekst i ne mogu da komentarišem sadržaj. Kolarevića poznajem iz Srpske napredne stranke i znam da nikada nije bilo problema s njim", rekao je Petković za Pres.

Kolarević je na jednom portalu objavio tekst "Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak", koji je izazvao buru negodovanja među glumcima, piscima i javnim radnicima, podseća Pres.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture Miroslav Tasić kaže da je pročitao sporni tekst, ali da smatra da Kolarević, kao i svako drugi, ima pravo na iznošenje ličnih stavova, te da ministarstvo nije nadležno za postavljenja državnih službenika i da ne može preuzeti ingerencije Vlade, navodi Pres.

"Ministarstvo i kabinet ministra tek su počeli da rade i najpre treba da se vidi kako Kolarević radi posao na koji je postavljen", kazao je Tasić.
XS
SM
MD
LG