Dostupni linkovi

Norveški parlamentarci:Podrška evropskom putu Srbije


Članovi delegacije parlamenta Norveške u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope izrazili su podršku Srbiji na njenom evropskom putu.Oni su ocijenili da postoji dobra međuparlamentarna saradnja.

U saopštenju nakon sastanka sa delegacijom Srbije navodi se da Beograd treba da primijeni pozitivna iskustva do kojih su oni došli, među kojima je i ona u radu revizora.

Član delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Miloš Aligrudić i zamjenica člana Aleksandra Đurović sastali su se u Domu Narodne skupštine sa norveškim kolegama.

Šef norveške parlamentarne delegacije Karin Voldset i članovi delegacije interesovali su se za političku i ekonomsku situaciji u Srbiji, a prije svega, za stavove Srbije o rješavanju problema Kosova.

Norveška delegacija, kako se navodi,koja je prethodno posjetila Sarajevo, interesovala se i za stavove kolega u Srbiji o krizi u Bosni i Hercegovini.

Đurović i Aligrudić su istakli da je pitanje Kosova glavni problem sa kojim se Srbija suočava i da ona nikad neće priznati nezavisnost. Dodali su da se Srbija zalaže za nastavak pregovora Beograda i Prištine na najvišem nivou, tokom kojih bi se riješila sva otvorena pitanja.

Članovi delegacije istakli su da se Srbija, kao potpisinica Dejtonskog sporazuma, zalaže za njegovu primenu kao i da su njegove promjene moguće samo konsenzusom sva tri konstituitvna naroda koja žive u Bosni i Hercegovini, bez nametanja spoljnih rješenja.
XS
SM
MD
LG