Dostupni linkovi

Eksplozije na severu Kosova



Nepoznata lica bacila su oko ponoci, eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće direktora mitrovačkog Zdravstvenog centra, doktora Milana Jakovljevića u Zvečanu. U trenutku eksplozije članovi porodice Jakovljević bili su u kući ali niko nije povređen.

Nešto kasnije bacena je u Leposaviću eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba i u dvorište pripadnika kosovske policije iz ovog grada na severu Kosova Radovana Jovanovica-potvrdio je za RSE zamenik regionalnog direktora Kosovska policije Ergin Medić.

On je kazao da je u ovom napadu pričinjena manja materujalna šteta na vozilu koje se nalazilo u dvorištu i da su od siline detonacije popucala stakla na obližnjoj kući.

U eksplozijama nije bilo povređenih a istraga je u toku.

Jedan od predstavnika Srba na severu Kosova Radenko Nedeljković oštro je danas osudio ove incidente i zatražio sveobuhvatnu istragu i sankcionisanje odgovornih.

Nedeljković je u saopštenju naveo da bombaški napadi u Zvečanu i Leposaviću predstavljaju vandalski i kukavički čin onih koji na ovaj način potvrđuju tvrdnje Prištine i dela međunarodne zajednice da na severu Kosova navodno vladaju bezvlašće i kriminal.

"Poslednji je čas da KFOR i EULEKS prestanu sa realizacijom jednostranih odluka Prištine i obavljaju posao iz svoje nadležnosti", istakao je Nedeljković i zatražio sprovođenje sveobuhvatne istrage i u najkraćem roku izvođenje izvršilaca pred lice pravde.
XS
SM
MD
LG