Dostupni linkovi

Protest u Novom Sadu zbog skidanja table Zorana Đinđića


Udruženje "Građanska Vojvodina" za danas najavilo protest zbog skidanja table s imenom Zorana Đinđića i pisanja grafila protiv Igora Pavličića u Novom Sadu.

I trenutno vladajuće i opozicione stranke u Novom Sadu osudile su jučerašnje skidanje table i pisanje uvredljivih grafita namenjenih još uvek aktuelnom gradonačelniku Novog Sada.

SPO je u saopštenju taj događaj okarakteriosao kao vandalski čin nerazumnih ljudi i zahtevao od organa gonjenja da hitno otkriju počinioce i rasvetle njihove motive.

Sam Pavličić je ocenio da je reč o logičnoj posledici trenutne atmosfere u Novom Sadu, koja je stvorena u poslednjih mesec dana zbog nastojanja opozicije da sruši aktuelnu gradsku vlast.

Skidanje table s imenom ulice Zorana Đinđića i pisanje uredljivih grafita o Pavličiću, međutim, oosudili su i gradski funkcioneri naprednjaka.

Zbog napete atmosfere i tog čina Udruženje nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina” najavilo je za danas u 17 časova protestno okupljanje građana pod nazivom “Protiv mržnje, stop fašizmu”, koje će se održati ispred zgrade Filozofskog fakulteta u Novom sadu.

Za to vreme, politička scena u Novom Sadu se ne smiruje. Šef novosadskih naprednjaka Miloš Vučević najavio je B92 da će novoformirana koalicija u tom gradu danas predstaviti koalicioni sporazum.

Vučević je rekao da ukoliko predsednica Skupštine Novog sada Aleksandra Jerkov ne zakaže nastavak odložene sednice, nova većina će sama sazvati sednicu gradske skupštine u utorak ili sredu, i nakon toga konstituisati novu vlast u Novom Sadu.
XS
SM
MD
LG