Dostupni linkovi

Gradonačelnik Novog Sada: Grafiti su posledica političkih dešavanja


Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najoštrije je danas osudio otkidanje table sa nazivom ulice Zorana Đinđića i šovinističke grafite koje su nepoznati počinioci ispisali.

"Nije prvi put da se ovako nešto dešava, ali to se dešava u atmosferi koja se stvara poslednjih mesec dana u Novom Sadu, gde se ne preza ni od čega u političkoj borbi", rekao je Pavličić agenciji Beta. Nepoznati počinioci otkinuli su noćas tablu sa nazivom Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu i ispisali šovinističke grafite protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

U Novom Sadu nedeljama traju pokušaji opozicije okupljene oko Srpske napredne stranke da obori gradsku vlast, predvođenu Pavličićem i Demokratskom strankom.

"Kada se Gradska kuća pa čak i zgrada u kojoj živim sa porodicom oblepljuju plakatima mržnje, ne iznenađuje da se dešavaju i ovakve stvari. Politika se ne vodi van institucija i van Skupštine grada", rekao je Pavličić.

Dodao je da je zbog pretnji koje mu se upućuju morao izmestiti porodicu iz Novog Sada, ali je poručio da je to "privremeno" i da neće bežati ni od koga, niti se povlačiti pred pretnjama.

"Ponosan sam što živim u gradu gde živi puno nacija. Dužan sam da branim vrednosti Novog Sada, jer nisam ja meta, već su meta vrednosti za koje se borimo i koje su suština našeg grada", poručio je Pavličić.
XS
SM
MD
LG