Dostupni linkovi

SPS:Vlast na lokalnom nivou kao na republičkom


Predsedništvo Socijalističke partije Srbije smatra da lokalnu vlast treba prekomponovati i napraviti po modelu koji postoji na republičkom nivou, izjavio je u subotu zamenik predsednika socijalista Žarko Obradović.

"Postoji apsolutna saglasnot članova Predsedništva da lokalnu vlast, svuda tamo gde imamo dovoljan broj odbornika treba praviti po modelu na kome je napravljena republička vlast", rekao je Obradović novinarima u sedištu SPS-a.

On je kazao da je Predsedništvo razgovaralo o lokalnoj vlasti u Novom Sadu, ali ne i u ostalim lokalnim samoupravama, dodavši da "čim postoji saglasnost svih, onda nema uopšte potrebe za isticanjem nekih lokalnih samouprava".

Obradović je rekao da je Predsedništvo SPS ocenilo da je vlada u protekle 4,5 nedelje radila dobro i da je "apsolutno radila timski", ali i da ima dosta zadataka na kojima se mora raditi u narednom periodu.

"Razgovarali smo o tome kako nadomestiti manjak novca, odnosno deficit u budžetu koji je nastao tokom šest meseci pre izbora nove vlade, kako povećati procenat zapošljavanja, odnosno kako otvoriti nova radna mesta, ali i kako sačuvati postojeća, kako unaprediti proizvodnju...", rekao je on.
XS
SM
MD
LG