Dostupni linkovi

MIP u utorak o skidanju imuniteta Petru Čobakoviću


Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) Hrvatskog sabora u utorak će odlučivati o zahtjevu za davanjem odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ovog zastupnika Petra Čobankovića.

Zahtjev se najvjerojatnije odnosi na optužnicu u slučaju Planinska o čijem sadržaju se u USKOK-u još uvijek ništa ne može doznati. USKOK je, naime, jučer podignuo i petu optužnicu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, koja se odnosi na slučaj Planinska, a mediji navode da je uz njega optužen i Čobanković te bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić i njegova tvrtka Mesnice Fiolić te glavni direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević.

Fiolić je, nagađa se, prodao zgradu u Planinskoj ulici u Zagrebu 2009. godine Ministarstvu regionalnog razvoja po znatno većoj cijeni od tržišne, a u tome su mu pomogli tadašnji premijer Sanader, ministar Čobanković te Mlinarević, čija je tvrtka vrijednost zgrade i zemljišta procijenila na nerealno visok iznos pa je ukupna vrijednost i cijena koju je platilo ministarstvo povećana za više nego dvostruko, na 79,9 milijuna.

Mediji su već ranije objavili da je Čobanković u istrazi sve priznao rekavši da je radio na izričit zahtjev Sanadera te da je i njega i Fiolića upozoravao da je riječ o prevelikoj cijeni. Nagađa se da se nagodio s USKOK-om za kaznu od oko godinu dana zatvora.

U pozivu koji je predsjednica MIP-a Gordana Sobol uputila članovima povjerenstva navodi se da optužnica zbog obimnosti nije priložena uz materijale za sjednicu već se može dobiti na uvid.
XS
SM
MD
LG