Dostupni linkovi

Uhapšeni procenitelji Agrobanke



Uprava kriminalističke policije Srbije privela je danas dvojicu veštaka iz Beograda koji se sumnjiče za davanje lažnih procena u aferi "Agrobanka".

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, privedeni su procenitelji Stojan Stojanov i Zvezdan Damjanović koji su procenjivali objekte pod hipotekom u slučaju "Agrobanke" i "Habitfarma".

Prema saznanjima RTS-a, Stojanova je angažovao predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić, dok je Damjanovića angažovao vlasnik "Habitfarma" Radoslav Sekulić.

Stojanov i Damjanović su, kao ovlašćeni sudski veštaci, procenjivali vrednost imovine koja je bila zalog za uzimanje kredita i iskazivali nerealno visoke procene vrednosti objekata stavljanih pod hipoteku.

Dosadašnja istraga u aferi "Agrobanka" pokazala je da se manipulisalo lažnim procenama založene imovine, odnosno da su veštačenje vrednosti bile i po nekoliko puta veće od stvarnih vrednosti objekata.

Istraga je juče proširena na ukupno 19 osumnjičenih za tu aferu čiji je rasplet počeo 8. avgusta hapšenjem i pritvaranjem devet osumnjičenih među kojima je i nekadašnji predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić i njegov sin Milan.

Radi se o licima koja su bila korisnici bankarskih kredita u "Agrobanci", a visina njihovih neizmirenih obaveza prema "Agrobanci" je više od 5,5 milijardi dinara (oko 470 miliona evra).
XS
SM
MD
LG